Beepedia:Luokkakäytännöt

Beepedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ohjesivut: Ohje - Kirjoittaminen - Ylläpitäjän ohje - Muotoilu - Estokäytännöt - Luokkakäytännöt - Mallineet - Hyvät sivut

Sisällysluettelo

Näin

Artikkelien luokittelu

Beepediassa vallitsee hyvin yksinkertainen periaate: Jokainen artikkeli luokitellaan.

Pääluokat
Tärkeimpiä pääluokkia, jotka sitovat suuria asiakokonaisuuksia yhteen. Suurin osa tärkeistä vähäisemmistä luokista on näiden alaluokkia.

Luokkien luokittelu

Vastaavasti jokainen luokkakin (lukuunottamatta ns. "juuriluokkia") luokitellaan yläluokkiin. Esimerkki tästä on luokan "Luokka:Biologia" luokitteleminen luokkaan "Luokka:Tieteet".

Kuvien luokittelu

Kaikki kuvatkin pitää vastaavan periaatteen mukaan luokitella vähintäänkiin luokkaan Kuvat, Korvaava kuvat-luokka tai Toinen kuvat-luokka. Kuvaa ei kuitenkaan tarvitse luokitella näihin luokkiin, jos se kuuluu em. luokkien alaluokkiin. Nykyinen suositus on luokitella kuva ennemmin alaluokkiin kuin pääluokkiin, etteivät pääluokkaisuvut bugaisi liian suuren kuvamäärän johdosta.

Nämä alaluokat ovat

Ei näin

Turhat luokat

Turhat luokat ovat tottakai kiellettyjä Beepediassa ja ne poistetaan. Turhia luokkia ovat luokat, joihin ei todennäköisesti koskaan tule kuulumaan yli yhtä tai kahta artikkelia tai kuvaa. Myöskin yligeneeriset luokat, kuten "Luokka:Luokat" tai "Luokka:Artikkelit" lasketaan turhiksi luokiksi. Vastaavasti myös liian pilkkovat luokat, jotka ovat tyyliin "Luokka:Keski-ikäiset albanialaiset muusikot, joiden nenä on murtunut kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen ikävuoden välissä" jakavat osa-alueensa liian pieniin osiin ja aiheuttavat Beepedian palvelimen ruuhkautumisen luokista, ovat turhia. Vastaavasti duplikaattiluokat eli kaksi tai useampi lähes identtistä luokkaa ovat turhia. ("Luokka:Henkilöt, jotka ovat kuuluisia", "Luokka:Kuuluisat henkilöt", "Luokka:Kuuluisat", "Luokka:Julkkikset" jne.) Turhia luokkia odottaa poistaminen ja niiden luojaa varotuis tai pahimmissa tapauksissa bänni.

Luokkasäätäminen

Luokkasäätäminen on ärsyttävää luomailua, jossa X luo luokan, X poistaa luokan johonkin epämääräiseen syyhyn vedoten, X luo uuden luokan ja saattaapa se vielä toistuakin. Koska yhdessä luokassa on useimmiten useampi artikkeli, jotka tarvitsee luokkasäätämisen jälkeen luokitella uudelleen, luokkasäätäminen sotkee monia artikkeleita ja täyttää koko tuoreet muutokset -listan X:n hölmöilyjen jäljillä.

Miten se tehdään?

Luokittelu on varsin yksinkertainen toimenpide: Artikkelitekstiin (mielellään alalaitaan) lisätään hieman tavalliselta linkiltä näyttävä teksti [[Luokka:Luokan nimi]]. Kohta "luokan nimi" korvataan tietenkin aiotun luokan nimellä.


Henkilökohtaiset työkalut

sl
דומיין בעברית  דומיין  דומין  תוכנה לניהול  קשרי לקוחות  CRM, ניהול קשרי לקוחות  דומין בעברית  פורומים  ספרדית  גיבוי